LAPUAN KANKURIT – weavers from Finland

Kaupallinen yhteistyö. Tuotteet saatu näkyvyyttä vastaan.

Lapuan Kankureiden juuret ovat vuonna 1917 perustetussa suvun ensimmäisessä tekstiilitehtaassa. Tänä päivänä Lapuan Kankureita vetävät kankaankutojat jo neljännessa sukupolvessa. Menneiltä polvilta on opittu kankuritaidon salat, kunnioitus kovaa työntekoa kohtaan sekä kestävyyteen ja vastuullisuuteen perustuva arvopohja. Vaikka yrityksen ydinkonsepti on pysynyt samana alusta alkaen, jokainen sukupolvi on tuonut yritykseen jotain uutta. Uusia innovaatioita ja tekniikoita kehitellään koko ajan menneisyyttä kunnioittaen. Yritys haluaa myös viedä arvokasta kutomistaitoa eteenpäin seuraaville sukupolville.

Lapuan Kankurit vastustaa luontoa kuluttavaa lyhytkestoista halpatuotantoa. Tuotannon lähtökohtana on valmistaa tuotteita, jotka kestävät aikaa. Lapuan Kankurit käyttää ekologisia, sertifioituja luonnonmateriaaleja kuten pellavaa ja villaa, ja materiaalien alkuperä on aina jäljitettävissä. Tuotteet valmistetaan langasta valmiiksi tuotteiksi asti Lapuan Kankureiden omassa kutomossa Lapualla. Tuotteiden suunnittelu saa inspiraationsa Suomen puhtaasta ja karusta luonnosta. Suomen kylmän ilmaston vastapainoksi tuotteisiin kudotaan reilusti lämpöä ja pehmeyttä.

Lapuan Kankurit osallistui ekosomeetan pukuhuoneuudistukseen lahjoittamalla kaksi ihanaa pellavaista jättipyyhettä. Matti Pikkujämsän suunnittelema VILLIYRTIT valko-oliivin värisenä sopi mielestäni täydellisesti sekä tyyliltään että sävyiltään kotini uudistettuun pukuhuoneeseen. En ole aiemmin käyttänyt pellavaisia pyyheliinoja, enkä osannut kuvitellakaan, miten ihanaa, ylellisen pehmeää ja laadukasta tuo materiaali on – täydellisen tuntuista herkempääkin ihoa vasten. Pellavainen pyyhe imee hyvin kosteutta, mutta kuivuu myös nopeasti. Pellava on myös materiaalina helppohoitoinen – sen voi pestä koneessa eikä se välttämättä vaadi silittämistä. Pienet rypyt tuovat pyyhkeeseen vain lisää eloa ja luonnollisuutta. Pellavainen pyyhe tuo aimo annoksen luksusta arkiseenkin kylpyhetkeen.

Lämpimät kiitokset Lapuan Kankurit yhteistyöstä!