Uula Color Oy

Moni yritysidea saa alkunsa, kun ihminen törmää niin turhauttavaan epäkohtaan, että päättää tehdä asialle jotakin. Näin sai alkunsa myös Uula Color, kun Arto Uunila huomasi, ettei perinteisiä, luonnonöljyistä valmistettavia maaleja – joilla muun muassa Suomen kirkot ja kartanot oli maalattu satojen vuosien ajan – saanut juuri mistään. Arto keitti pellavaöljystä, väripigmentistä ja jauhoista punamultamaalia kotitalonsa ulkorakennuksessa kunnes kohtaaminen arkkitehti Panu Kailan kanssa antoi sykäyksen Uulatuote Oy:n perustamiselle vuonna 1978.

Uula Colorin keskiössä ovat aina olleet luonnon ja perinteen arvot. Vaikka tuotteet kehitetään vastaamaan nykypäivän tarpeita ja haasteita, se tehdään menneiden polvien kokemusta kunnioittaen. Uula Color -maalien pääraaka-aineina ovat uusiutuvat luonnonöljyt, jotka ovat osoittautuneet paitsi toimiviksi ja kestäviksi, myös eettisesti tarpeellisiksi. Maalit ovat 100% muovittomia ja antavat pintojen hengittää luonnollisesti, tasapainottaen sisäilman kosteusvaihtelua ja mahdollistaen kosteuden poistumisen rakenteista. Uula Colorin vesiohenteisen sisämaalisarjan tuotteet ovat hajuttomia, päästöttömiä ja nopeasti kuivuvia.

Vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat tärkeä osa yrityksen toimintaa. Maalit valmistetaan kotimaisena käsityönä huolehtien vastuullisuudesta tuotteissa käytettävistä raaka-aineista käyttäjäturvallisuuteen ja kierrätykseen saakka. Yritykselle on myönnetty Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän sertifikaatti, Uula Color tukee Suomen luonnonsuojeluliiton työtä ja omistaa myös tuotteen kotimaisuudesta kertovan Avainlippu-merkin.

Uula Colorin maalit sopivat niin perinne- kuin uudiskohteiden ulko- ja sisäpuupintojen käsittelyihin. Hajuttomuus, helppo maalattavuus, nopea kuivuminen sekä hyvä kulutuksen- ja pesunkestävyys muovittomuuden ja hengittävyyden lisäksi tekevät niistä täydellisen valinnan terveelliseen ja turvalliseen elinympäristöön.