Uusi ilme Uula Colorin maaleilla

Kaupallinen yhteistyö. Teksti sisältää kumppanuusmarkkinointilinkkejä, jotka on merkitty *

UUSI ILME PUKUHUONEESEEN

Muutimme viime syksynä perheeni kanssa uuteen kotiin, joka tuntui kaikin puolin meille sopivalta. Pesutilojen yhteydessä oleva pukuhuone oli kuitenkin äärimmäisen synkkä lähes mustine seinineen ja tummine tapetteineen. Olimme aiemmissa kodeissamme tehneet joitakin pieniä pintaremontteja, mutta niistä päällimmäisinä mielessä olivat ikävät maalinkäryt. Aloin miettiä, kuinka ekologisia ja terveellisiä maalit loppujen lopuksi ovat – mitä ne tekevät terveydellemme ja ympäristöllemme. Olisiko olemassa maaleja, jotka olisivat sekä laadukkaita, turvallisia että vastuullisesti valmistettuja?

UULA COLORIN MAALIT

Haku tuotti tulosta ja löysin Uula Colorin maalit. Vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat tärkeä osa Uula Colorin toimintaa. Maalien pääraaka-aineina ovat uusiutuvat luonnonöljyt, jotka ovat sekä toimivia että kestäviä. Maalit ovat muovittomia ja antavat pintojen hengittää luonnollisesti, tasapainottaen sisäilman kosteusvaihtelua ja mahdollistaen kosteuden poistumisen rakenteista. Uula Colorin vesiohenteisen sisämaalisarjan tuotteet ovat hajuttomia, päästöttömiä ja nopeasti kuivuvia. Uula Color oli siis nappivalinta suunnittelemaani pukuhuoneuudistukseen!

SUUNNITTELUSTA TOTEUTUKSEEN

Vaikka minulla olikin hieman aiempaa maalauskokemusta, projektiin ryhtyminen jännitti. Riittäisivätkö taitoni toivomaani lopputulokseen? Onneksi Uula Color avusti ystävällisesti maalien valinnassa, ja heidän sivuiltaan löytyi myös kattava tietopaketti maalausohjeineen ja käytännöllisine opastusvideoineen. Uula Colorin maaleilla on siis myös aloittelevan maalarin helppo onnistua! Ja maalit todellakin ovat hajuttomia, ne levittyvät mukavasti ja myös kuivuvat nopeasti.

Ihastuin Uula Colorin värikarttoihin, jotka sisältävät ihanan luonnonläheisiä, murrettuja sävyjä. Ja vaihtoehtoja löytyy taatusti jokaiseen makuun. Uudistettavaan pukuhuoneeseen valitsin hennon vaaleanvihreän Verson sekä yhdelle seinälle astetta tummemman Heinän. Mietin jossakin vaiheessa, olisiko sävyeron pitänyt olla astetta selkeämpi, mutta lopulta olin tyytyväinen herkkään lopputulokseen, jota pystyy hyvin täydentämään erilaisilla tekstiileillä ja sisustuselementeillä.

Tapetinpoiston jälkeen maalasin ensin kaikki seinät Uulan himmeällä sisäpohjamaalilla, ja sen jälkeen kahteen otteeseen Uulan puolihimmeällä sisustusmaalilla. Halusin hyödyntää näitä Uulan raikkaita, vaaleanvihreitä sävyjä tilan muissakin elementeissä, joten päädyimme mieheni kanssa rakentamaan pukuhuoneeseen sopivan säilytyspenkin, jonka viimeistelin Uulan puolihimmeällä kalustemaalilla Verson sävyssä. Penkki sai inspiraationsa täältä, mutta mallia muokattiin ja säädettiin moneen otteeseen, jotta siitä saatiin juuri omaan makuun sopiva. Penkin rakentaminen vei aikansa, mutta lopputulokseen olemme oikein tyytyväisiä. Penkille on mukava istahtaa hetkeksi rentoutumaan saunomisen päätteeksi.

Pukuhuone ennen sisustusremonttia
Pukuhuone sisustusremontin jälkeen

LÄHTÖKOHTANA EKOLOGISUUS JA VASTUULLISUUS

Pukuhuoneen suunnittelussa minulla oli johtavana ajatuksena se, että jokainen tilaan valittu materiaali ja elementti on tarkoin harkittu ja mielellään mahdollisimman vastuullisesti tuotettu tai hankittu.

Lappeenrannan Kontista löysin edullisen, vähän kuluneen mutta kivan tyylisen pienen yöpöydän, jonka hioin ja maalasin kertaalleen Uulan pohjamaalilla sekä kahdesti Uulan puolihimmeällä Verson sävyisellä kalustemaalilla. Samoilla maaleilla entisöin kynttilänjalan, joka tarttui mukaani Lappeenrannan kierrätysyhdistyksen HyötyHallista. Karhulan Goodwill-myymälästä löysin täydellisesti tilaan sopivat tabletit sekä sisustustyynyn. Vihreä maljakko puolestaan kotiutui Lappeenrannan Vilma’s Second Hand Shopista.

Viimeistään tämän projektin myötä vakuutuin siitä, miten upeita aarteita voi löytää myös käytettyinä. Uula Colorin maaleilla on myös näppärä entisöidä vanhoja kalusteita ja somisteita ja saada niistä näin käytännössä uusia – jotka kuitenkin huokuvat aivan omanlaista, persoonallista tunnelmaa. Toista täsmälleen samanlaista sisustuselementtiä ei nimittäin tule vastaan missään.

Naulakon entisöinti oli erityisen mieluisa askare. Naulakon sain mukaani lapsuudenkodistani, jossa se on ollut pihamökin somisteena nelisenkymmentä vuotta. Pihamökkiin se oli siirretty purkukuntoisesta talosta, joka oli saanut väistyä vanhempieni rakentaman kotitalon tieltä. Vanha, paljon elämää nähnyt naulakko sai nyt uudistettuna uuden alun meidän kodissamme.   

LOPPUTULOKSENA UNIIKKI TILA JUURI MEITÄ VARTEN

Pukuhuoneuudistuksen suunnitteluvaiheessa minulla ei ollut vielä aivan tarkkaa visiota lopputuloksesta. Suunnitelma eli vaihe vaiheelta, ja matkan varrella tuli tehtyä yllättäviäkin muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Koenkin tärkeäksi toteuttaa asioita fiiliksen mukaan sen sijaan että takertuisin ennalta tehtyihin suunnitelmiin, jotka eivät välttämättä muutosten edetessä enää tunnukaan täysin oikeilta. 

Lopputulokseen olen äärimmäisen tyytyväinen. Pukuhuoneesta tuli ihanan valoisa ja raikas, vaikkei se tavoitakaan luonnonvaloa juuri mistään suunnasta. Uskon, että huoneessa tulee istuttua vielä monet tovit projektin eri vaiheita muistellessa. Mukaan mahtui myös monenlaisia kommelluksia, mutta niiden ansiosta lopputuloksesta osaa nauttia entistäkin enemmän. Tila on ajatuksella suunniteltu ja luotu juuri meitä varten, mutta uskon, että sen tunnelmasta osaavat nauttia myös meillä kylpevät vieraat.

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Projektin merkittävimpänä yhteistyökumppanina oli Uula Color, jonka sisämaalit sopivat täydellisesti niin arvoiltaan kuin käytännön ominaisuuksiltaan tähän projektiin.

Myös muutama muu kotimainen, vastuullisesti toimiva yritys oli halukas osallistumaan yhteistyöhön. Alla mainitut yritykset lahjoittivat projektiini upeita sisustustuotteita näkyvyyttä vastaan.

ARTSTORE.FI @artstore.fi – Taidejuliste Tavallinen Lauantai (taiteilija Rasaliina Jänö) + kehykset ja passepartout sekä U-vase -vaasi ja koristetarjotin Rainbow.

KOTIMATTO @kotimatto @mattomalla – Kotimainen, laadukas matto Domus Trio Pellava. Kuteesta 80% on kierrätettyä puuvillaa.

LAPUAN KANKURIT @lapuankankurit – Jättipyyhkeet – VILLIYRTIT – 100% pellavaa.

Näistä yrityksistä saatte kuulla vielä lisää seuraavien viikkojen aikana.

Kynttilät on ostettu *Kaurilansauna.fi –verkkokaupasta.

Huonekasvi Rainbow Chili Bonsai on saatu aiemmasta yhteistyöstä *Lil Plotin kanssa.

Kiitos Uula Color ja muut yhteistyökumppanit!